Titanium ringen

Titanium ringen


Titanium is al ontdekt in de 18e eeuw, maar pas sinds vorige eeuw is het mogelijk om dit materiaal commercieel te gebruiken. Pas in de afgelopen twintig jaar is het in het openbaar opgekomen in de vorm van sieraden.

 
Titanium ringen zijn, zoals de naam al zegt, voornamelijk gemaakt uit titanium. Meestal is dit titanium gemengd met andere metalen, zoals aluminium, ijzer en koper. Elk materiaal heeft hierbij een andere functie. Koper wordt bijvoorbeeld gebruikt om het titanium te verharden. Vaak worden de titanium ringen ook gecombineerd met andere materialen als edelstenen en traditionele metalen als goud en zilver. Door de verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden, verschillen de titanium ringen ook erg in prijs. Hoe hoog je budget dus is, je kunt altijd wel een mooie titanium ring vinden die bij je past. Over het algemeen worden titanium ringen alleen gemaakt met milieuvriendelijke materialen, dus met de aanschaf van een titanium ring ben je ook nog eens groen bezig.

 
Veel titanium ringen zijn zilvergrijs en vergelijkbaar met stalen ringen, maar titanium ringen in hun originele, zwarte kleur zijn ook populair. Glimmend zwart, met een extra kleur of ingezet met schitterende diamanten, zwarte ringen geven een stoer uiterlijk.

 
Titanium ringen zijn ideaal voor mensen met een huidallergie, sinds dit materiaal geen reacties geeft. Voor het lichte gewicht is het materiaal erg sterk, ook bij dagelijks gebruik gaat het erg lang mee. Een ander voordeel is dat het materiaal niet snel corrodeert. De ringen zijn zelfs bestand tegen zeewater, ideaal dus als je vaak in de oceaan zwemt.

 
Er zijn echter een aantal nadelen aan titanium ringen. Titanium is zo sterk dat de ringen niet gemakkelijk van grootte veranderd kunnen worden. Het is dus belangrijk om je vinger goed op te laten meten voordat je er een koopt. Door het sterke materiaal is het ook lastig om de ringen af te werken in verschillende vormen of graveringen. Daarom zien titanium ringen er vaak een stuk egaler uit dan ringen van andere materialen. Een derde nadeel is dat titanium niet glanst zoals gouden of platina ringen. Als je graag een glanzende ring wilt, is titanium niet de beste optie.
Er zijn dus een aantal nadelen aan titanium ringen, maar ook heel veel voordelen. Wanneer je de nadelen niet zo’n groot probleem vindt, is een titanium ring een mooie en stoere keuze. En ze gaan ook nog eens lang mee.