Stalen ringen

Stalen ringen

Stalen ringen zijn al een tijd lang populair bij mannen, maar worden ook steeds meer gewild bij vrouwen. Omdat het materiaal niet zo duur is, hebben de ringen een lage prijs, terwijl ze wel een mooie zilvergrijze kleur hebben. Ze gaan lang mee en beschadigen niet snel. Kwalitatief zien de ringen er ook erg goed uit, en het staal geeft ze een stoer uiterlijk. Stalen ringen worden gebruikt als normale cadeaus, maar ook als bijvoorbeeld trouwringen of verlovingsringen. Er zijn ook veel koppels die hun dure ringen veilig achter slot en grendel bewaren en in plaats daarvan elke dag stalen ringen dragen.

 
Stalen ringen zijn gemaakt van chroom, nikkel en titanium. Dit zijn allemaal goedkope metalen die lang meegaan. Je kunt de ring elke dag dragen, zonder dat hij beschadigt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld zilver, krast het staal veel minder snel. Ook is bijvoorbeeld wassen met water geen probleem, daar kan de ring gewoon tegen. Wanneer er wat vlekjes opkomen, kun je deze er gewoon af poetsen. Het chroom zorgt ervoor dat de ring niet zal roesten.

 
Wanneer je graag een stalen ring wil kopen, zijn er veel opties mogelijk. Er zijn ontzettend veel vormen, groottes en ontwerpen om uit te kiezen. Zo kun je voor een traditionele, ronde vorm gaan, maar ook voor bijvoorbeeld twee in elkaar gedraaide banden. Je kunt de ringen laten inzetten met diamanten of edelstenen, of laten ingraveren aan de binnen- of buitenkant. Je kunt hem afwerken met een glans, maar ook juist een gedragen uiterlijk geven. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 
Er zijn een aantal nadelen aan stalen ringen. Zo kunnen ze niet opnieuw gevormd worden. Je moet dus zeker weten dat de ring goed past voordat je hem koopt, want als hij te klein of te groot is, heb je er niets aan. Het is het beste om je vinger minstens twee keer te laten opmeten, het liefst in de namiddag of avond, met een aantal weken tussen de twee metingen.
Een ander nadeel is dat staal niet tegen chloor kan. Als je dus naar het zwembad gaat, is het belangrijk dat je de ring af doet.

 
Verder kunnen stalen ringen na een paar jaar dragen hun glans verliezen. Bij een juwelier kan dit echter vrij gemakkelijk hersteld worden.
Stalen ringen zijn dus stoere, relatief goedkope en kwalitatieve ringen die geschikt zijn om dagelijks te dragen. Met deze ringen zit je altijd goed.